Speakers

Met speakers realiseer je het juiste geluid

Je hebt een radio uitgezocht, of bent tevreden met de radio die in je auto zit. Dit is natuurlijk de basis, maar het realiseren van het juiste geluid bereik je niet met een radio. Je kan dit wel bereiken met auto speakers.
Maar wat wil je voor speakers? Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van de voor jou juiste speakers. AST heeft veel speakers met verschillende kenmerken maar ook in verschillende vormen en maten. In de demoruimte kun je alvast luisteren naar de juiste klank. En neem gerust je eigen muziek mee om zo goed de kwaliteit te beluisteren!

Waar moet je op letten bij de keuze van luidsprekers

  • Klank
  • Belastbaarheid en rendement
  • Afmetingen
  • Weergave van de lage tonen

Wil je een totale upgrade? Vervang dan niet alleen je speakers, maar laat je informeren voor een totale upgrade

Bekijk welke totale upgrade geschikt is voor jouw auto
Klank Belastbaarheid en rendement Afmetingen Weergave van de lage tonen
Klank Belastbaarheid en rendement Afmetingen Weergave van de lage tonen

Klank

De belangrijkste eigenschap van een speaker is hoe de klank is. Luidsprekers hebben zeer verschillende klankkarakters. Kom daarom eerst bij AST luisteren naar de verschillende speakers in de demowand. En neem je favoriete muziek mee om beter de verschillende klanken van de luidsprekers te kunnen beoordelen.

.

Belastbaarheid en rendement

Een speaker heeft geen vermogen maar wel een belastbaarheid. Deze wordt in Watts aangegeven per speaker. De luidspreker heeft ook vaak een aanbeveling voor het versterkervermogen. Mocht je dus naast een luidspreker ook een versterker aan willen schaffen, kies dan eerst de luidsprekers uit. En vraag de verkoper welk vermogen de versterker moet hebben.
Wil je de luidsprekers op het vermogen van de radio laten spelen, geeft dit aan. Bij het maken van de keuze is dit belangrijk omdat sommige speakers wel geschikt zijn voor het relatief lage vermogen van de radio. Maar er zijn ook speakers die echt een versterker nodig hebben.

Belastbaarheid en rendement

Meer informatie

Afmetingen

Belangrijk is dat je weet wat er nu in je voertuig zitten. Er zijn diverse afmetingen verkrijgbaar en daarnaast zijn er ook nog afwijkende formaten en inbouwdieptes verkrijgbaar. Beluister daarom ook alleen speakers welke gemonteerd kunnen worden in jouw auto.

Afmetingen

incl. BTW

Meer informatie

Weergave van de lage tonen

Bassweergave van een luidspreker varieert enorm, afhankelijk van model en merk. Niet elke luidspreker kan laag doorspelen. Men kan stellen dat een diepe bassweergave ten koste gaat va nde belastbaarheid en het rendement.

Kies je ervoor om een speaker zonder subwoofer te kopen dan is de keuze waarschijnlijk op een lage belastbaarheid en volle weergave van lage tonen. Wil je wel een subwoofer erbij aanschaffen dan is een set speakers met hogere belastbaarheid een betere keuze. Bij AST adviseren ze je graag welke voor jou de beste keuze zijn.

Weergave van de lage tonen

incl. BTW

Meer informatie

Wil je meer informatie?

Wij bellen alleen als we aanvullende vragen hebben U hoort van ons binnen 24 uur