Dakkoffer

Probleemloos de bagage mee op reis

Een tripje gepland staan waarbij je meer wilt meenemen dan in je auto past? Dat probleem valt op te lossen door een dakkoffer aan te schaffen! De term dakkoffer is een verzamelnaam voor skiboxen en bagageboxen.

Vragen die je jezelf bij aanschaf moet stellen

  • Wat ga ik erin vervoeren?
  • Is dat alleen bagage? Kies in dat geval voor een bagagebox
  • Meer dan alleen bagage, bijvoorbeeld ook ski’s? Kies in dat geval dan voor een skibox
  • Hoeveel ski’s wil ik dan gaan vervoeren en welk formaat hebben die ski’s? Na dat opgemeten te hebben kom je erachter dat de dakkoffer qua lengte en breedte aan een bepaald formaat zal moeten voldoen
  • Datzelfde geldt natuurlijk ook voor een bagagebox, wil ik de box gebruiken voor veel of weinig bagage?

Bagagebox vs Skibox

Er zit echter wel een verschil tussen een skibox en een bagagebox. Een bagagebox heeft een vrij vierkant formaat, terwijl een skibox langer en soms smaller van formaat is waar perfect een paar ski’s inpassen.

Laadvermogen

Na het beantwoorden van deze vragen ben je er nog niet, het is namelijk ook belangrijk om te bepalen wat het laadvermogen mag zijn van de koffer die je wilt aanschaffen. Sommige koffers mogen namelijk tot 100 kilo vervoeren, terwijl andere koffers maar de helft aan gewicht mogen dragen. Dit en bovengenoemde vragen zijn allemaal van belang om aan jezelf te stellen voordat je besluit om een bepaalde dakkoffer aan te schaffen.

AST heeft verschillende modellen waar je uit kan kiezen. Om achter het ideale model te komen adviseren wij je om een keer langs een van onze vestigingen te komen.

Neem contact op