Schroefset

Over onze schroefset

Een schroefset is ook wel bekend als verstelbare verlagingsset. Het vervangt je schokdempers en veren, ook wel de ophanging van de auto genoemd. Door het monteren van een schroefset is het mogelijk om de hoogte van je auto zelf te bepalen. Je kunt je auto verlagen tot wel 12cm. En omdat een schroefset verstelbaar is, kun je zelf bepalen hoe laag je de auto op het wegdek wilt hebben staan.

Wanneer kies ik voor een schroefset?
Je kunt het beste kiezen voor een schroefset wanneer je variabel de veren wilt kunnen verlagen en verhogen. Ben je een sportieve rijder maar heb je wel eens een caravan of aanhanger achter de auto en moet hij daardoor hoger. Dan is een schroefset ideaal voor jou. Je kunt variëren met de hoogte wanneer jij dat wilt.

Voordelen schroefset

  • Verlaging tot wel 12 cm
  • Betere wegligging
  • Minder last van overhellen in de bochten
  • Verbeterde stabiliteit waardoor bij remmen minder last is van duikeffect
  • Verbeterde sportieve looks van je auto of bus

Wegligging

Doordat je de auto laag zet kun je harder de bochten nemen. Het zwaartepunt van de auto wordt verlaagd, en dat verschil zul je meteen merken. Hoe lager de auto hoe beter de wegligging. Het is wel belangrijk om te benoemen dat het comfort minder zal zijn met een verlaagde auto. Is je auto te laag afgesteld met de schroefset, dan kun je altijd de set hoger schroeven voor meer comfort.

Schroefset of verlagingsveren?

Verlagingsveren zijn goedkoper, omdat dit alleen korte veren zijn die om je schokbrekers heen worden geplaatst. Hierdoor komt je auto lager te liggen. Bij schroefsets zitten er ook schokbrekers bij, en je kunt deze naar eigen smaak afstellen. Let er daarnaast op dat je schokbrekers goed zijn voor je er verlagingsveren op laat monteren.

AST monteert zowel schroefsets als verlagingsveren bij je auto of bus. Wanneer je verlagingsveren laat monteren zal er altijd eerst naar de staat van de schokbrekers worden gekeken. Indien nodig kunnen wij deze ook vervangen. Dit gaat altijd vooraf in overleg met de klant.

Hebben we de schroefset of verlagingsveren gemonteerd, dan is het een advies om de auto of bus uit te laten lijnen.