ABT Sportsline

Performance en tuning

Onze mogelijkheden

Je auto een upgrade geven? Dan ben je bij AST-Automotive bij het juiste adres! Je auto chiptunen of motortunen? Dat kan! Zie hierboven alle merken die wij aanbieden bij AST.

Chiptuning
Bij chiptuning worden de programma’s (software) geoptimaliseerd aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) dat motormanagement vormt. Er wordt geen extern kastje geplaatst maar echte chiptuning toegepast. Chiptuning is uitsluitend door middel van softwarematige optimalisatie. Alle parameters worden opnieuw ingesteld, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Er word dus met chiptuning een goede balans gevonden in het prestatie verloop van de motor op een gecontroleerde manier. Deze aanpassing is ook altijd naderhand terug te zetten naar origineel zonder sporen achter te laten.

Motortuning

Motortuning, oftewel OBD tuning, houdt in dat je aanpassingen doet aan de motor, waardoor je auto meer vermogen krijgt. Deze elektrische manier van tunen zorgt ervoor dat je koppeling, trekkracht en vermogen stijgt. Met motortuning, verfijn je de prestaties door middel van een computer en een storingsdiagnose stekker. AST werkt samen met OCT-tuning. OCT tuning is een Duits bedrijf dat er voor zorgt dat jouw auto precies de tunings krijgt die jij wenst. In onze werkplaats kunnen wij dit dan monteren op jouw auto. Let op! Autofabrikanten kunnen op afstand zien of jij gebruik maakt van elektronische tuning, oftewel motortuning. Mocht de fabrikant hier achter komen dan vervalt de fabrieksgarantie op die auto.

Performance en tuining die wij aanbieden

  • Eventuri intake systems
  • K&N filters
  • BMC High Performance Air Filters
  • OCT tuning
  • Autochippen.nl
  • ABT Sportsline

Recente projecten