Sneeuwkettingen

Veilig de gladde wegen op

Deze kettingen bieden veel meer grip op sneeuw en ijs dan bijvoorbeeld sneeuwsokken of winterbanden. Het is echter geen vervanger voor winterbanden. Wanneer je met sneeuwkettingen om je banden rijdt moet je je houden aan een beperkte snelheid van maximaal vijftig kilometer per uur. Installeer de kettingen altijd om de wielen waarop de auto wordt aangedreven.

Voordelen van sneeuwkettingen:

  • Bieden meer grip op sneeuw en ijs dan sneeuwsokken of winterbanden
  • Gemakkelijk te monteren aan de wielen
  • Verplicht in veel wintersportgebieden

Waar installeer je de sneeuwkettingen?

De kettingen installeer je altijd om de wielen waarop de auto wordt aangedreven. Bij een auto met vierwielaandrijving is het vaak het beste om de kettingen om de voorwielen te installeren. Op de verpakking staat een maximumsnelheid waar je je aan moet houden wanneer je aan het rijden bent met sneeuwkettingen.

Waar moet je naar kijken?
Bij de aanschaf van sneeuwkettingen is het belangrijk om te kijken of de sneeuwkettingen vrij lopen van alle ophangingsdelen en van de carrosserie. Ook is er een verschil tussen sneeuwkettingen voor zomer- en winterbanden. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar sneeuwkettingen die gemakkelijk te monteren zijn. Het is ook aan te raden om thuis al eens te oefenen, voordat je met de sneeuwkettingen de weg op gaat.

Verplicht in veel landen

Vooral in wintersportgebieden worden autorijders vaak verplicht om met sneeuwkettingen om hun banden heen te rijden. Dat valt dan te zien aan een verkeersbord met daarop het ronde, blauwe bord met daarop de afbeelding van een sneeuwketting. Sneeuwkettingen zijn tijdens de wintermaanden niet verplicht in Nederland.

Service

Ons montageteam helpt je graag om een keer te laten zien hoe je het beste je sneeuwkettingen kan monteren. Kom daarvoor bij één van onze vestigingen.

Contact