Tuning

Tuning: je auto verlagen

Voordelen van het verlagen van je auto
Wanneer je ervoor kiest om je auto te verlagen, dan zal je merken dat je de bochten harder kan nemen, omdat het zwaartepunt van de auto is verlaagd. Hoe lager de auto, hoe beter de wegligging en hoe harder je dus door de bochten kan scheuren. Daarnaast heeft een verlaging onder je auto als voordeel dat het er natuurlijk stoer uitziet. Je creëert er een echte race look mee. Daarnaast zal je auto niet meer zover naar voren schieten wanneer je abrupt moet remmen. Dat komt door de verbeterde stabiliteit die je hebt gecreëerd met het lager zetten van je auto.

Een breed begrip

Om je auto van wat meer pit te voorzien zijn er bij AST verschillende onderdelen en mogelijkheden. Zo heb je, chiptuning, Akrapovic uitlaten en verlagingen. We gaan ze op deze pagina allemaal voor je bespreken.

Motortuning

Deze vorm van tuning houdt in dat je aanpassingen doet aan de motor, waardoor je auto meer vermogen krijgt maar ook zuiniger word!

Chiptuning

Bij chiptuning worden de programma’s (software) geoptimaliseerd aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) dat motormanagement vormt. Er wordt geen extern kastje geplaatst maar echte chiptuning toegepast. Chiptuning is uitsluitend door middel van softwarematige optimalisatie. Alle parameters worden opnieuw ingesteld, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Er word dus met chiptuning een goede balans gevonden in het prestatie verloop van de motor op een gecontroleerde manier. Deze aanpassing is ook altijd naderhand terug te zetten naar origineel zonder sporen achter te laten.

Dit alles resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatie-verbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst bij chiptuning zo’n 5 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Ook brandstofbesparing is door chiptuning motor. Het rendement van de motor wordt namelijk verhoogd.

Akrapovic

Wil jij hét uitlaatgeluid onder je auto hebben waar je kippenvel van krijgt? Dan zit je bij het merk Akrapovic goed. Dit materiaaltechnologiebedrijf is een pionier op dit gebied. De uitlaten van Akrapovic zijn gemaakt voor motorfietsen en prestatieauto’s. Meer dan 1000 werknemers werken mee aan de bouw van deze unieke uitlaten.

Akrapovic

Verlagingen

Doormiddel van schroefsets heb je de mogelijkheid om je auto te verhogen of te verlagen. De schroefsets vervangen je schokdempers en veren van de auto. Met een schroefset kun je precies afstellen hoe laag jij je auto op het wegdek wilt hebben. Je kan je auto maximaal 12 centimeter verlagen met zo’n set.

Onze schroefsets