Led

Is LED toegestaan in mijn voertuig?

Je mag alleen LED lampen plaatsen in uw voertuig als de licht unit hiervoor gemaakt is. Alle LED verlichting met een H-fitting dus: H7, H4, H1, etc. zijn niet bestemd voor op de openbare weg. Dit vanwege de Nederlandse wetgeving 'Regeling voertuigen' (Artikel 4.1 en 4.2 van de regeling voertuigen) waarin Europese richtlijn en verordening op het gebied van verkeersproducten nader zijn opgenomen. De wegenverkeerswet 1994 is ook hier van toepassing. Deze verordening zegt dat xenon en led lampen met een H-fitting (of iets dergelijks wat van toepassing is aan de buitzijde voertuig) niet zijn toegestaan voor op de openbare weg omdat deze niet voorzien zijn van een gloeikern ( Gloeilamp).

Dit betekent dat lampen voor deze fittingen volgens deze regels niet mogen toegestaan voor de openbare weg omdat deze lampen geen ECE Keurmerk (Europees keurmerk) kunnen krijgen. En dat de unit niet gebouwd is voor het toepassen van Xenon en Led verlichting. Deze lampen mogen dus niet als exterieurverlichting toegepast worden op de openbare weg.

Deze regels gelden ook voor aanbieders, wat dus inhoudt dat AST geen LED en Xenon verlichting zoals bovenstaand aan mag bieden.

Lampen die wel zijn toegestaan in uw voertuig

Bekijk de autolampen die zijn toegestaan

LED als interieurverlichting

Het product mag dan wel als interieurverlichting gebruikt worden, en AST heeft hier ook een ruimt assortiment voor in haar winkels. Ook kunt u het toepassen op eigen priv├ęterrein, buiten de openbare weg of op gesloten circuit.

Wil je meer informatie?

Wij bellen alleen als we aanvullende vragen hebben U hoort van ons binnen 24 uur