Dashcam

Wat is en doet de dashcam?

Een dashcam is een soort ‘black box’ voor in je auto. De camera legt alle beelden vast tijdens de autorit. Zo heeft u altijd een betrouwbare ooggetuige bij zich. De dashcam begint automatisch met filmen wanneer de auto wordt gestart en slaat beelden op. Waardoor beelden die gemaakt zijn in geval van schade ongevallen of andere zaken vastgelegd.

Populariteit van deze gadget neemt toe
In Nederland is de dashcam sinds een aantal jaar een populaire gadget geworden. Je hebt ze in steeds meer verschillende vormen en maten. Bij de aanschaf van een dashcam is het handig om voor jezelf duidelijk te hebben waar je de camera voor gaat gebruiken. Is het bijvoorbeeld voor een vakantievideo, of voor veiligheid.

Soorten dashcams:

  • Dashcam met GPS
  • WiFi Dashcam
  • Dual Cam

AST heeft met haar kennis een samenstelling gemaakt van de top 3 dashcams

Bekijk de top 3 dashcams

Dashcam met GPS

Wat deze dashcam onderscheidt van de rest is het feit dat deze camera de gereden snelheid en exacte locatie toont tijdens het terugkijken van de beelden. Zo kun je de gereden routes bekijken en je snelheid bekijken op de camera.

Wifi dashcams

Wil je de geheugenkaart met daarop de opgenomen beelden liever in de dashcam laten zitten? Dan moet je gaan voor de dashcam met Wifi. Hierop kun je de beelden gemakkelijk downloaden via een Wifi-verbinding. Dat kan dus bijvoorbeeld ook via de smartphone of tablet.

Dual Cams

Dit is de derde optie. Deze camera onderscheidt zich ten opzichte van de andere modellen door 2 camera’s te hebben waarbij de voorkant én de achterkant wordt gefilmd van de auto. Zo leg je elke verkeerssituatie van meerdere kanten vast. Dit kan erg handig zijn bij een kop- staart botsing. De achteruitrijcamera heeft ook als voordeel dat je die kan gebruiken als achteruitrijcamera, je ziet live op de dashcam war er achter de auto gebeurt.

Opslagcapaciteit

Elke dashcam moet een SD kaart hebben om de beelden op te kunnen slaan die gemaakt worden. Er zijn kaartjes die 32 of 64gb ondersteunen maar er zijn ook kaartjes met 128gb. Deze kan ongeveer 16 uur FullHD videobeelden opslaan. Alle dashcams hebben een ‘loop-recording’ functie, waardoor de oudste fragmenten op de SD kaart worden verwijderd om nieuwe fragmenten op te slaan.

Montage

Zo’n dashcam neemt veel bedrading met zich mee. Om die draden allemaal netjes weg te werken is een goede montage van groot belang. AST helpt je graag met de installatie van deze dashcam. De montage wordt uitgevoerd door professioneel getraind personeel, zodat alle losse bedrading netjes wordt weggewerkt.

Neem contact op