Subwoofer zorgt voor het optimale geluid

Meer geluid en lage tonen

Wanneer je een versterker hebt aangeschaft maar nog steeds de lage tonen mist dan is een subwoofer de uitkomst voor het optimale geluid.
Subwoofers zijn krachtige luidsprekers die tonen met een lage frequentie kunnen afspelen, dit noemt met ook wel bas. Dan gaat het over tonen die onder 80 Hz vallen. Een subwoofer garandeert een bassweergave en is een echte toevoeging aan uw audio-installatie in de auto.

Soorten subwoofers

  • Losse subwoofer
  • Subwoofer in kist
  • Subwoofer met versterker
  • Underseat subwoofer

Advies en monteren subwoofer

Welke subwoofer past bij jouw wensen? Wil je veel bass? Heb je weinig ruimte in je auto voor een subwoofer met kist? Bij AST hebben we jarenlange ervaring en de juiste kennis om je te adviseren over het juiste geluid en de daarbij behorende juiste subwoofer voor jouw wensen. Wil je zelf de subwoofer inbouwen? Dan helpen we je ook met de juiste aansluitmaterialen.
De monteurs van AST helpen je ook graag met het inbouwen van je subwoofer. De inbouw wordt uitgevoerd met de hoogste zorgvuldigheid en respect voor de originele uitstraling van het interieur. Niet tevreden over het bass geluid van je af-fabriek installatie? Deze kunnen aanzienlijk verbeterd worden door middel van een subwoofer.

Actief of passief

Je hebt het vast wel eens gehoord, een actieve of een passieve subwoofer. Maar wat is het verschil?
Een actieve subwoofer heeft al een ingebouwde versterker. Hierdoor heb je een upgrade met zowel een subwoofer als een versterker. Daarnaast neemt dit niet zoveel ruimte in, in je auto.
Een passieve subwoofer moet door een aparte versterker aangestuurd worden. Het voordeel van een passieve subwoofer is dat je met een externe versterker samen over meer power kan beschikken. Het vermogen van de subwoofer mag nooit lager zijn dan het vermogen van de versterker. AST adviseert je graag over de beste keuze voor jouw wensen.