Maak een afspraak voor een bandenwissel bij een vestiging in jouw buurt

Is jouw auto klaar voor de sneeuw en winter?

De weermannen en vrouwen voorspellen vanaf zaterdag een aantal zeer koude dagen en nog koudere nachten. Belangrijk voor iedereen die de weg op gaat om te zorgen dat de auto ook voorbereid is.

We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

Accu
De accu zorgt vaak bij hoge en hele lage temperaturen voor problemen. Bij hele lage temperaturen gaat de ontlading van de accu veel sneller. Zorg daarom dat je accu in goede conditie is en vervang deze op tijd. Bij AST kunnen ze de conditie van je accu meten en eventueel vervangen.

Rubbers
Zorg dat de rubbers van de deuren schoon zijn en behandel deze met de speciale rubberstick of siliconenspray. AST heeft diverse producten om de rubbers te behandelen tegen het vastvriezen.

Olie
Zorg dat alle vloeistoffen goed zijn bijgevuld met de juiste producten. De juiste motorolie kan net het verschil maken of een auto bij vrieskou wel of niet gaat starten. AST heeft alle soorten op voorraad en vult deze graag bij.

Zicht
De weg op gaan met een goed zicht is erg belangrijk. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen.
En leg een vochtzak in de auto om het vocht op te vangen. Hiermee heb je minder last van condens.

Ruitensproeiervloeistof
In de winter is de wintervloeistof blauw en in de zomer is deze roze of soms geel. Kijk nog snel even wat er in je reservoir zit. Is het roze of gele, dan hebben ze bij AST een geconcentreerde vloeistof die je erbij kunt doen, om te voorkomen dat je ruitensproeiervloeistof bevriest. Daarna moet je bijvullen met de blauwe variant gedurende de winter. Zorg dat je hier voldoende van hebt, want in de winter met zout op het wegdek gebruik je veel meer dan in de zomer.

Winterspullen
Als je onderweg gaat, zorg dan dat je een aantal winterproducten bij je hebt zoals de ijskrabber maar ook een deken voor als je toch stil komt te staan. Daarnaast is het ook handig om een ijsdeken aan te schaffen, dan hoef je niet te krabben en hou je je ruiten schoon. Heb je al slotontdooier gekocht? Vergeet niet om deze buiten de auto te bewaren.

Winterbanden
Door de corona rijden er veel minder auto’s. Daarom hebben veel mensen de winterbanden niet verwisseld en rijden ze nog met de zomerbanden. Hiermee heb je veel minder grip dan met winterbanden. En juist doordat er veel minder verkeer is, wordt het zout minder snel verspreid op de wegen en is de grip juist heel belangrijk.