Waarom is polijsten belangrijk?

De wintertijd staat weer voor de deur en dat betekent dat het 's ochtends langer duurt voordat het licht wordt en dat het 's avonds eerder donker is. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat jij in het donker aan je werkdag begint en ook in het donker weer naar huis gaat.

Heldere lichtvoering en goed zicht zijn dus erg belangrijk in de donkere maanden van het jaar. Hieronder zijn een aantal stappen omschreven over hoe jij je koplampen weer optimaal kunt restaureren doormiddel van de GECKO CAR CARE KIT en dus veilig de weg op kunt.

Gecko Car Care Kit

De kit is verkrijgbaar bij AST Vriezenveen voor maar 17.99,-

Handleiding Gecko Car Care Kit

Voorbereiding:

Reinig de koplamp met water en plak het gebied rond de lens af om krassen te voorkomen.

1. Schuren
Maak de schuurschijf nat en maak hem vast aan de houder. Schuur met drie verschillende korrelgroottes om ernstige vergeling, dofheid en roest volledig te verwijderen.

Opmerking: Gebruik schuurschijven van grof tot fijn: P800, P1200 en P2000. Zonder het gebruik van deze drie schuurschijven zal het resultaat niet optimaal zijn.

2. Polijsten
Maak de oranje sponsschijf vast aan de houder en breng de polijstpasta aan. Polijst de lens tot de glans is hersteld naar nieuwstaat.

Opmerking: Gebruik voor het beste resultaat een elektrische polijstmachine. Wanneer je toch met de hand gaat polijsten, polijst dan minimaal 200 ronddraaiende bewegingen op de lamp met de klok mee.

3. Bescherming
Maak de koplamp schoon en zorg ervoor dat de lens droog is voordat je de beschermlaag aan gaat brengen. Gebruik de witte sponsschijf uit deze set. Breng de beschermingsvloeistof gelijkmatig aan op het lensoppervlak. Niet in direct zonlicht aanbrengen.
De beschermingsvloeistof zal, volledig uitgehard, een laagje op het koplampoppervlak vormen (laat de vloeistof minstens 2 uur drogen in direct zonlicht).

Opmerking: Koplamp drooghouden. De auto 24 uur NIET wassen!

GECKO heeft ter ondersteuning voor het gebruik van de CAR CARE KIT een video gemaakt. De video dient ter verduidelijking van bovenstaande gebruiksaanwijzing.

Bekijk de video HIER!