Buitenactiviteiten voor in de vakantie (tips!)

Op vakantie in eigen land en op zoek naar een leuke buitenactiviteit met kids? Wij geven je graag een aantal tips!

1. Dichtbij de dieren

Hoe leuk is het om dieren om je heen te hebben? Neem eens een kijkje bij een boerderij waar je dieren van dichtbij kunt bekijken. Bij Animal Farm in Beverwijk kun je een dagje meehelpen als dierenverzorger. Op de avonturenboerderij Molenwaard kun je leren om dieren te verzorgen en dit kan bij ’t Siweneparredies in Haren (Groningen) ook! Hoe leuk is dat?

Ben je meer van de wilde dieren? Bij Safaripark Beekse Bergen en Zooparc Overloon bevind jij je tussen de wilde dieren.

2. Blubberen in de natuurspeeltuin

Speelnatuur Oud Groevenbeek bij Ermelo is een waterrijk speel- en ontdekparadijs. En op het Eiland tiengemeten
kun je in het wild spelen op een groot terrein met bomen, modder, beekjes beestjes. Voor de kleintjes is er een speciaal ukkie-eiland.. Op de (half)verharde wandelroutes kun je alle zintuigen laten prikkelen. Terwijl de kids zich vermaken, kunnen de ouders relaxen op het terras. Zijn er echte piratenliefhebbers binnen het gezelschap? Dan is de piratenspeeltuin Nationaalpark Alde Faenen een leuk uitje > Vergeet geen droge kleren mee te nemen….

3. Een hoogtepunt in de vakantie

Een mooie wandeling in de natuur wil je natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Maar kom je onderweg een uitkijktoren tegen, dan geeft dat toch wel een extra hoogtepunt in je vakantie. Wij sommen een aantal mooie uitkijktorens voor je op:

• Uitkijktoren op Kootwijkerzand: met uitzicht over de grootste zandverstuiving van West- Europa

• Watertoren in de Wieden

• Emmapiramide in Roozendaal

• Boersberg in Doorwerth

• Vaalserberg (hier kun je over een skywalk van glas lopen)

• Boomkroonpad in Borger

4. Een klimbos!
Klim, kruip en klauter van de ene naar de andere boom in een klimbos. Zijn de kids al wat ouder en is een klimbos te saai? Bij Extreme Survival in Ommen of bij Wildernisschool Outback in Austerlitz kun je een survivalcursus volgen. Je leert jezelf redden in het bos, door eten te zoeken vlotten te bouwen en dierensporen te herkennen.

5. Een dagje aan het werk in de natuur

Je kunt zelf aan de slag in de buitenlucht door bijvoorbeeld de hei op te ruimen. Iedere eerste zaterdag in november wordt er een natuurwerkdag georganiseerd. Deze dag kun je naast werken ook andere activiteiten doen (bijvoorbeeld bijenhotels maken). Houd de site: natuurwerkdag.nl goed in de gaten, want hier wordt na de vakantie alle informatie geplaatst omtrent deze dag.