Bestrijd het vocht in je auto

Nederland is wit en het is echt winter zoals we jaren niet hebben meegemaakt.

Maar dit brengt voor de automobilist ook een aantal problemen met zich mee, zoals het vocht in de auto. Ondanks dat je je auto winterklaar hebt gemaakt na t lezen van de blog voorkom je met deze hoeveelheid sneeuw niet dat je vocht in de auto krijgt.

Telkens bij het instappen heb je nog sneeuw aan je voeten, en dit zorgt voor extra vocht in je matten, en dus ook je auto. Maar hoe kun je dit nou zoveel mogelijk voorkomen of weerhouden?

We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

• Gebruik in deze tijd rubber sneeuwmatten in je auto in plaats van gewone automatten. Het vocht wordt dan niet opgenomen door je matten waar het vervolgens in blijft hangen. De rubber sneeuwmatten maak je makkelijk droog met een doek, wat veel vocht scheelt. AST heeft standaard sneeuwmatten, maar we hebben ook rubbermatten op maat voor de auto, waardoor ze nog beter passen. En zo hou je de stoffen automatten extra lang als nieuw als je de rubber versie in de herfst en winter gebruikt.

• Laat het vocht er uit door tijdens het rijden de ramen iets op een kier te houden wanneer de verwarming aan is. Zo kan het verdampte vocht naar buiten.

• Laat airco draaien tijdens rijden. Ja, we denken allemaal dat de airco iets is voor de zomer, maar tegen condens is de airco ook zeker een remedie. De airco is zelfs een betere manier om vocht af te voeren dan de verwarming.

• Gebruik een goede ontvochtiger, zoals een vochtzak speciaal voor in de auto. Bij AST hebben we diverse ontvochtigers welke wel 400ml vocht opnemen. Is deze vol dan leg je hem op de verwarming in huis. Daarna is de ontvochtiger wederom bruikbaar in de auto.

• Controleer ook je interieurfilter eens. Als deze verstopt zit met stof en vuil kan dit vocht veroorzaken. En dan te bedenken dat deze ongeveer 15 euro kost. AST kan het interieurfilter voor je vervangen. Bel daarom naar je dichtstbijzijnde vestiging en maak een afspraak.

• Pakkingen en rubbers moet je soepel houden, anders kunnen ze bij het poreus worden zorgen voor vocht. AST heeft diverse verzorgingsproducten voor de rubbers.