Fietsendrager

Onze fietsendragers

Wil je een fietsendrager kopen? Dan ben je bij AST aan het juiste adres. We hebben een uitgebreid assortiment fietsendragers, maar ook accessoires zoals oprijgoten, tassen of verloopstekkers.
Heb je nog geen trekhaak, maar wil je wel een fietsendrager? We hebben fietsendragers in het assortiment waarvoor geen trekhaak nodig is. Maar we kunnen ook een trekhaak monteren.

AST heeft met haar kennis een samenstelling gemaakt van de top 3 fietsendragers op de trekhaak

Bekijk de top 3 fietsendragers

Soorten fietsendragers

Er zijn drie soorten fietsendragers, namelijk te bevestigen op het dak, op de trekhaak of te bevestigen op de achterklep. Lees verder voor meer informatie over de fietsendragers die wij aanbieden!

Fietsendrager op trekhaak

Door het hoge draaggewicht en de stevigheid wordt veelal gekozen voor de fietsendrager op de trekhaak. Door het hoge draaggewicht is dit ook de enige fietsendrager welke E-bikes, ofwel elektrische fietsen, kan vervoeren. Wel opletten dat de drager geschikt is voor E-bikes. Fietsendragers voor op de trekhaak zijn in diverse soorten verkrijgbaar en ook voor meer dan 2 fietsen. Er zijn ook dragers voor 3 fietsen of 4 fietsen. Daarnaast zijn er fietsendragers op de trekhaak welke opvouwbaar zijn, of welke een kantelfunctie hebben. Hierdoor hoef je de fietsen niet van de drager te halen maar kun je wel de kofferbak nog openen.

7 of 13-polige stekker
Voor het gebruiken van de verlichting op de fietsendrager zit er een stekker aan de fietsendrager. Deze is 7-polig of 13-polig. Naast de “gewone verlichting” welke aanwezig is bij de 7-polige stekker heeft de 13-polige stekker een achteruitrijlicht en mist achterlicht. Deze heb je nodig bij gebruik in het buitenland. Heeft jouw trekhaak op de auto alleen een aansluiting voor 7-polig? AST heeft een groot assortiment verloopstekkers van 7 naar 13-polig of juist andersom.

Kenmerken fietsendrager op trekhaak

 • Trekhaak nodig
 • Kunnen E-bikes vervoeren
 • Verschillende soorten dragers mogelijk voor 1 fiets, tot 4 fietsen

Dak fietsendragers

Geen trekhaak, maar je wilt wel de fiets mee nemen? Dan kan dit ook door middel van een fietsendrager op het dak. Je kunt dan makkelijk één of meerdere fietsen tegelijk vervoeren. De fietsendrager op het dak is namelijk per stuk te koop. Maar je kunt dus tot wel 4 fietsen op het dak vervoeren. Wel heb je hiervoor dakdragers nodig om de fietsendrager op te monteren. Bij het uitzoeken van de fietsdrager is het belangrijk te weten wat de framedikte en het gewicht van de fiets is, zodat deze overeenkomt met de drager. Let daarnaast op de breedte van de banden, brede banden zoals van een mountainbike hebben een andere wielgoot nodig.

Ook is het maximale draaggewicht erg belangrijk om naar te kijken. Hoeveel kan de drager tillen? Dit is over het algemeen minder dan bij een fietsendrager op de trekhaak of achterklep. En daardoor is een fietsendrager op het dak minder geschikt voor elektrische fietsen.

Kenmerken fietsendrager op dak

 • Geen trekhaak nodig
 • Wel dakdragers nodig voor bevestiging van de fietsendrager
 • Per stuk te verkrijgen, dus je kunt ook 4 fietsen meenemen op het dak
 • Ideaal als je trekhaak al wordt gebruikt voor de caravan of aanhanger
 • Niet geschikt voor E-bikes door het maximale draaggewicht

Achterklep fietsendragers

Voor een fietsendrager op de achterklep heb je geen trekhaak maar ook geen dakdragers nodig. Met de fietsendrager op de achterklep kun je tot wel 3 fietsen vervoeren. Maar niet elke auto kan een fietsendrager op de achterklep hebben. Dan is er nog het draaggewicht van de fietsendrager op de achterklep. Niet alle soorten kunnen ook het draaggewicht van een E-bike hebben. Hier zijn een aantal varianten voor beschikbaar. Daarnaast is niet elke auto geschikt voor een fietsendrager op de achterklep. Bij AST kunnen ze je goed adviseren of deze drager wel of niet geschikt is voor je auto, en of er andere mogelijkheden zijn.

Kenmerken fietsendrager op achterklep

 • Geen dakdragers nodig
 • Geen trekhaak nodig
 • Minder geschikt voor E-bikes door het maximale draaggewicht
 • Meerdere fietsen tegelijk mee te nemen, tot wel 3 fietsen

Fietsendrager voor elektrische fietsen

Steeds meer is de elektrische fiets standaard dan de “gewone” fiets. Als je hier een fietsendrager voor wilt kopen, let dan heel goed op of de fietsendrager ook geschikt is voor elektrische fietsen. Lees hieronder meer.

Meer over fietsendragers voor e-bikes

Elektrische fietsen wegen al snel 22 tot wel 30 kilo, en dan heb je voor het vervoeren van 2 elektrische fietsen een draaggewicht van 60 kilo. Niet elke fietsendragers kunnen dit dragen. De fietsendrager op het dak is helemaal niet geschikt, en voor de fietsendrager op de achterklep zijn er weinig varianten mogelijk.

Ook niet elke fietsendrager op de trekhaak is geschikt voor elektrische fietsen. Let hier goed op bij de aanschaf, bij AST weten ze precies welke fietsendrager je hiervoor kunt gebruiken. Is de drager wel geschikt voor de zogenoemde E-bikes, dan is een oprijgoot geen overbodige luxe. Hierdoor zet je makkelijk de fietsen op de drager zonder veel inspanning.

AST heeft alle soorten fietsendragers in het assortiment, en kan jou goed adviseren welk fietsendrager voor het beste is om aan te schaffen. Daarnaast is er een groot assortiment accessoires zoals oprijgoten, opbergtassen, adapters voor extra fietsen en opbergsystemen voor de fietsendrager.
AST heeft ook extra onderdelen van alle Thule fietsendragers. Is er iets kapot aan je fietsendrager, dan kun je bij AST deze onderdelen apart kopen, origineel van Thule.